Obavijest za potrošače JP „VIK“ d.o.o. Zenica u vezi sa povećanjem obračunskog perioda zbog planske zamjene vodomjera (Implementacija projekta „Vodosnabdijevanje i odvodnja otpadnih voda BiH II“ za Grad Zenica)

Cijenjeni potrošači,

Obavještavamo Vas da je JP „VIK“ d.o.o. Zenica u sklopu projekta „Vodosnabdijevanje i odvodnja otpadnih voda BiH II“ za Grad Zenicu pokrenulo projekat koji, između ostalog, podrazumijeva i masovnu (plansku) zamjenu vodomjera.

Naime, u 2018. i 2019.godini službenici JP „VIK“ d.o.o. Zenica će vršiti plansku zamjenu trenutno montiranih vodomjera novim digitalnim vodomjerima, a u cilju poboljšanja usluge vodosnabdijevanja iz razloga što novi digitalni vodomjeri nude novi, moderniji pristup očitanja, tj. očitavaju se elektronski, odnosno daljinski pa se samim tim isključuje faktor ljudske greške.
U vezi s tim, na računima za vodu i uslugu odvodnje kanalizacije za tekući mjesec može doći do povećanja broja dana obračunskog perioda, odnosno do povećanja iznosa računa zbog zamjene vodomjera, međutim na narednom računu obračunski period biti će kraći, a samim tim iznos računa manji. U konkretnom, zbir dana obračunskih perioda na dva navedena računa, podjeljen na dva mjeseca, dati će prosječan račun potrošača.

Ukoliko, zbog naprijed navedenog, na Vašem računu za vodu i uslugu odvodnje kanalizacije dođe do povećanja dana obračunskog perioda, odnosno do povećanja iznosa računa možete se obratiti Službi za obračun, informacije i AOP, računovodstvo, očitanje i održavanje vodomjera putem telefona: 032/ 209-115 ili lično u poslovnici ovog preduzeća u ulici Begagića put broj 8 radi eventualnih pojašnjenja.

Kategorije